Információk

Dubai-Abu Dhabi 15 perc alatt

2016. jún. 30.

Már korábban rebesgették, de nemrég hozták nyilvánosságra, hogy Dubai és Abu Dhabi között úgynevezett hyperloop csúcstechnológiás vonat-kapszula épül, mely 15 perc alatt „repíti” el az utast Dubaiból Abu Dhabiba (közel 130 km-es a távolság).
A Hyperloop technológia nem science fiction – bár nagyon úgy néz ki, de akkor mi is ez? Ez egy „megemelt”, „lebegő” vonat, mely egy pszeudo-vákum csőben napenergiával működik – tehát nemcsak idő és energiatakarékos, hanem környezetbarát, azaz kibocsátásmentes. A technológia kidolgozói leginkább egy lifthez hasonlítják az új közlekedési eszközt.
És ha maga a hyperloop nem lenne elég high-tech, nem készpénzben vagy tömegközlekedési kártyával lehet majd fizetni a szolgáltatásáért, hanem okostelefonról digitális valutában.
Mindez azért túl szép, hogy igaz legyen, nem lesz olcsó a „mutatvány”: az építési költséget 6-10 milliárd amerikai dollárra becsülik. A teljesen működőképes 3 km-es prototípust Las Vegasban építik, a tervek szerint az Emirátusokban a teljes rendszer 2020-ra fog működni – így elkészül az UAE 2020-as Expora. (forrás: emirateswoman.com)

 

Kövess minket a Facebookon!

Pin It on Pinterest

Share This